۱۳۹۴ فروردین ۱۱, سه‌شنبه

اعتصاب غذای یک زندانی سیاسی کرد


اعتصاب غذای یک زندانی سیاسی کرد

ARK

25737.jpg
به گزارش آژانس خبررسانی کُردپا، امروز یکشنبه نهم فروردین‌ماه، چنگیز قدم‌خیر زندانی سیاسی کُرد اهل کامیاران در اعتراض به "برخورد نامناسب مسئولان زندان و مخالفت با ملاقات خانواده‌اش" دست به اعتصاب غذای نامحدود زده است.

یک منبع مطلع در این‌باره به خبرنگار کُردپا اعلام کرد: طی هفته گذشته خانواده این زندانی سیاسی کُرد به منظور ملاقات با فرزندشان به زندان مسجد سلیمان مراجعه کرده‌بودند، اما مسئولین زندان از ملاقات این زندانی سیاسی با خانواده‌اش ممانعت کرده بودند.اعتصاب غذای یک زندانی سیاسی کرد.

چنگیز قدم‌خیر زندانی سیاسی کُرد اهل کامیاران در اعتراض به "برخورد نامناسب مسئولان زندان، دست به اعتصاب غذا زد
این منبع افزود: چنگیز قدم‌خیر طی نامه رسمی به مسئولان زندان، دست به اعتصاب غذای نامحدود زده است. مسیر جاده‌ای مسجد سلیمان تا زادگاه این زندانی سیاسی کُرد بیش از ٤٧٠ کیلومتر می‌باشد.

چنگیز قدم‌خیر، خردادماه سال ٩٠ به‌همراه سه شهروند دیگر کُرد به نام‌های فردین فرجی، خسرو رضایی و ایوب اسدی به اتهام "عضویت در یکی از احزاب کُرد اپوزسیون حکومت اسلامی ایران" بازداشت گردیدند.

این چهار شهروند کُرد، اردیبهشت‌ماه سال ٩١ به اتهام "محاربه" از طریق عضویت در یکی از احزاب کُرد اپوزسیون محاکمه و چنگیز قدم‌خیر ٤٠ سال زندان و تبعید به زندان مسجد سلیمان ، محمدحسین رضایی به ٤٥ سال زندان و تبعید به زندان میناب، فردین فرجی به ٣٠ سال زندان و تبعید به زندان طبس و ایوب اسدی نیز به ٢٠ سال زندان و تبعید به زندان کاشمر محکوم شدند.

بی احترامی بە زندانیان توسط رئیس جدید

بی احترامی بە زندانیان توسط رئیس جدید

ARK
بە گذارش رسیدە از زندان مهاباد، پس از انتصاب رییس جدید زندان، جهت زهر چشم گیری، چند ساعت زندانیان را زیر باران نگه داشت .
با انتصاب رییس جدید زندان مرکزی شهر مهاباد، فضای داخلی زندان به صورت کاملا امنیتی مبدل شده و فشار بر زندانیان این زندان افزایش یافته است. با عوض شدن رییس زندان، تمامی مرخصی‌های زندانیان و همچنین تماس‌های تلفنی، کتابخانه و سالن ورزشی، لغو و تعطیل شده است.
روز گذشته، با دستور رییس جدید زندان و بدون هیچ دلیل مشخصی، تمامی زندانیان در بخش هواخوری چندین ساعت زیر باران و به اجبار نگه داشته شده‌اند.
زندانیان از استفاده از سالن ورزشی و کتابخانه محروم شده‌اند و درب این قسمت‌ها قفل شده است.
تلفن عمومی محدود زندانیان نیز قطع شده و از تماس با بیرون محروم شده‌اند.
تا لحظه انتشار این خبر، مسئولین زندان و رییس جدید این زندان هیچ دلیلی را برای امنیتی کردن زندان عنوان نکرده است.
ایجاد محدودیت‌های جدید، خانواده زندانیان زندان مهاباد را دچار نگرانی و اضطراب نموده است.
به گفته منابع مطلع رییس جدید زندان مهاباد، از مسئولین رده بالای سپاه پاسداران می‌باشد.

پایان مذاکرات هستەای: بحران بزرگ، جنگ بزرگ یا تمدید؟

پایان مذاکرات هستەای: بحران بزرگ، جنگ بزرگ یا تمدید؟

 ARK

در آخرین روز از مهلت تعیین شده برای رسیدن به توافقی درباره چارچوب یک توافق جامع و فراگیر میان جمهوری اسلامی از یک سو و گروه ۵+۱ متشکل از آمریکا، آلمان، فرانسه، بریتانیا، روسیه و چین، چشم‌ها همه متوجه شهر لوزان در سوئیس است که این دور از مذاکرات در آن جریان دارد.

معتبرترین رسانه‌های جهان نیز از این موضوع غافل نمانده و هر یک گزارش‌های خبری متعدد و تحلیل‌ها و مقاله‌هایی را درباره مذاکره اتمی با ایران منتشر کرده‌اند و هر یک برحسب تمایلات و گرایشات و برداشت‌های خود در این باره گمانه‌ها و پیش‌بینی‌هایی را مطرح کرده‌اند.

شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان از قول جان کری می‌گوید که هنوز «مسائل دشواری» در جریان مذاکرات در سوئیس روی میز است.

آن طور که این شبکه می‌گوید: سه نکته مهم سرعت مذاکره را گرفته است: اول این که ایران با چه سرعتی اجازه خواهد یافت در پنج سال آخر از قرارداد ۱۵ ساله برنامه اتمی خود را بسط و گسترش دهد، سرعت لغو تحریم‌های سازمان ملل چگونه خواهد بود، و اگر ایران قرارداد را زیر پا بگذارد، تحریم‌ها دوباره برقرار خواهد شد یا خیر.

جمهوری اسلامی خواهان آن است که تحریم‌ها کلا لغو شوند، اما قدرت‌های غربی اصرار دارند که این تحریم‌ها تنها متوقف شوند تا در صورت لزوم بتوان بار دیگر آنها را برقرار کرد.

روزنامه واشینگتن‌پست می‌گوید در نظرسنجی که در روزهای گذشته انجام داده است، ۵۹ درصد آمریکایی‌ها از توافق اتمی با ایران، برای محدود کردن برنامه‌های هسته‌ای تهران در قبال تسهیل تحریم‌ها، حمایت می‌کنند. با این همه شمار کم‌تری از شهروندان آن کشور امیدوارند که چنین توافقی موثر باشد.

در همین حال روزنامه بریتانیایی گاردین در مقاله‌ای به قلم سایمون تیزدال، تحلیل‌گر این نشریه، به پیشواز توافق کشورهای عضو ۵+۱ با جمهوری اسلامی رفته و هشدار داده است که فرصت این توافق نباید از دست برود.

به نوشته آقای تیزدال، تمام طرف‌های درگیر در مذاکرات اتمی که هم‌اکنون در لوزان سوئیس در جریان است به دلایل «استراتژیک، امنیتی و اخلاقی» باید ایران را به صحنه جهانی راه بدهند، چرا که فشار و تنبیه برای «این ملت مستعد که در طول تاریخ همواره متمایل به غرب بوده‌اند» زیاده از حد طول کشیده است.

روزنامه نیویورک تایمز هم در گزارشی ویدئویی به احتمال عقد قرارداد و توافق‌نامه بین طرف‌های مذاکره در سوئیس پرداخته و از قول یکی از خبرنگاران خود می‌گوید که هم‌اکنون نه پای یک توافق‌نامه، بلکه سه توافق‌نامه در میان است و همین کار را بسیار مشکل‌تر می‌کند.

به گفته دیوید سنگر، خبرنگار نیویورک تایمز، اولین توافق که آسان‌ترین توافق هم خواهد بود میان ایران با اعضای گروه ۵+۱ در سوئیس خواهد بود. توافق دوم توافقی است که باید میان رئیس جمهور آمریکا و اعضای کنگره این کشور برقرار شود. به گفته آقای سنگر، این توافق دوم قدری از اولی دشوارتر است.

اما توافق سوم توافقی است باید میان دولت حسن روحانی و «آیت‌الله‌ها و نیروهای نظامی» جمهوری اسلامی به وجود بیاید. دیوید سنگر این توافق سوم را «توافق ناممکن» می‌خواند.

خبرنگار روزنامه نیویورک تایمز معتقد است که از غرائب تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران یکی هم این است که تحریم‌ها برای مردم ایران بد، ولی برای عده‌ای معدود در حکومت جمهوری اسلامی خوب و پول‌ساز بوده است. و اینجاست که کار دشوار می‌شود، چرا که برداشتن تحریم‌ها به معنای آن است که منبع سرشار درآمد این عده معدود را از آنها بگیرید.

نیویورک تایمز در گزارش ویدئویی خود همچنین به پایان قرارداد با جمهوری اسلامی نیز اشاره می‌کند: آیا در پایان قراردادی که گفته می‌شود ۱۵ ساله خواهد بود،‌ جمهوری اسلامی بار دیگر فعالیت «نگران‌کننده» خود را از سر خواهد گرفت؟ به نظر می‌رسد این پرسشی است که در حال حاضر فکر بسیاری از دیپلمات‌ها و سیاست‌مداران و تحلیل‌گران را به خود مشغول کرده است.

اما وب‌سایت پولیتیکو در مقاله‌ای به قلم سیمون دگلبر، دیپلمات فرانسوی و عضو سابق گروه مذاکره‌کنندگان با جمهوری اسلامی، چنین می‌گوید که هر گونه توافقی با ایران، در صورت به امضا رسیدن، چیزی نخواهد بود جز آغاز «بازی‌ای طولانی».

به گفته آقای دگلبر، اجرایی کردن توافق جامع بین طرف‌های مذاکره اتمی، در صورتی که این توافق متحقق شود، اگر از خود مذاکرات دشوارتر نباشد، آسان‌تر نخواهد بود. او با این حال خوش‌بین است و می‌گوید که اگر گروه ۵+۱ مکانیسم‌های روشنی برای اجرای توافق جامع تعیین کند، این کار چندان دشواری نخواهد بود.

با این حال آقای دگلبر در پایان مقاله خود نتیجه می‌گیرد که اگر ایران واقعا می‌خواهد اعتماد جامعه بین‌الملل را در درازمدت به خود جلب کند، باید هم‌اکنون دست به «انتخاب‌های دشواری» بزند.

این نکته‌ای است که از تحلیل‌گران خارجی و به‌ویژه غربی بسیار شنیده می‌شود، که ایران در یکی دو دهه گذشته برای اعتمادسازی تلاش چندانی نکرده است. اما خلاف این نکته نیز، از دید تحلیل‌گران متمایل به ایران، صادق است: به عقیده آنها، غرب برای جلب اعتماد جمهوری اسلامی تلاش نکرده است. 
---------------------------------------------------------

radio farda

ناامنی در یک چهارم زمین: شروع جنگ جهانی سوم یا پایان جنگی دیگر؟!



ناامنی در یک چهارم زمین:  شروع جنگ جهانی سوم  یا پایان جنگی دیگر؟!

 "اطاق تحلیلی ارتش آزاد شرق کردستان"


در حالی شاهد جنگی ویرانگر دیگری هستیم کە قارەهای آفریقا و آسیا و اروپا در حالت آمادەباش کامل امنیتی بسر میبرند و آمریکا نیز وضعیتش فرق کردە است. استرالیا نیز پناهندگان آفریقا و آسیا و مخصوصا مسلمانان را پناه نمیدهد. و این در حالیست کە یک ربع خاک دنیا برای زندگی کردن ناامن شدەاست.

دیلی میرور چاپ انگلیس نوشتە است: روسای سرویس های و سازمان های جاسوسی انگلستان اعلام داشتند اقدام نظامی علیه روسیه موجب جنگ همه جانبه انگلیس و غرب با روسیه خواهد شد.
جان ساورز، رئیس MI6 انگلیس در این خصوص به دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس هشدار داده است که اگر غرب برای حمایت از اوکراین نیروی نظامی اعزام کند، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در قبال این اقدام غرب آرام نخواهد نشست.
یک منبع ارشد در این باره گفت: پیام اصلی این است که ارزش ندارد جنگ جهانی سوم را به خاطر اوکراین آغاز کنیم.
اما اینطرفتر حکایت بە شیوەای دیگر است. در جبهەی جنوبیتر، ایران آن متحد ٤ دهەی روسیە دریک جبهەی جدید عرض اندام میکند.
در یمن یک جنگ تمام عیار در جریان است. عربستان و دول عربی و جبهەی سنی همگی گرد آمدەاند تا برای دخالتهای منطقەای ایران از سوریە تا خلیج عدن چارەجویی کنند و اساسا میخواهند یکبارە این شر را از سر خویش کم کنند.
دیلی میرور ذکر کرده است نیروهای نظامی انگلیس در ضعیف‌ترین موقعیت خود در 100 سال گذشته قرار دارد. و این بە معنای دوری گزیدن از جنگ و ورود متحدینشان بە میدانهای جدید جنگی است. متحدینی مانند ترکیە و عربستان کە از توان رزمی خوبی در حال حاضر برخوردارند و از میدان جنگ فاصلەی نزدیکی دارند.
به اعتقاد برخی کارشناسان تنها آمریکا قادر به رویارویی نظامی با روسیه است اما محاسبات رهبران کرملین نشان می دهد که خروج آمریکا از دو جنگ طولانی در خاورمیانه رغبت این کشور به ورود به جنگی دیگر با روسیه را از بین برده است امری که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به خوبی از آن آگاه است.
در این بارە باید خاطر نشان ساخت کە مواردی از قبیل جنگ فرسایشی با ایران و ارسال سیگنال برای برخی از گروههای تروریستی مانند حزب اللە و طالبان این مورد را تائید میکند.
شبکه ها و سایت های اینترنتی روسی زبان از پیشگویی های ستاره شناس معروف روسیه "پاول گلوب" خبر دادند. گلوب در سال 2009 میلادی، پیشگویی کرد که جنگ جهانی سوم در ماه مارس سال 2014 میلادی، هنگامی که مرزبندی دولت ها دوباره آغاز شود و درگیری های نظامی تشدید یابند، بوقوع خواهد پیوست.
این همان مسئلەایست کە ما نیز بدان باور داریم.
سال ٢٠١٥ پایان قرارداد ٩٩ سالە  "سایکس – پیکو" و از بین رفتن مرزهای یک قرن گذشتە و آغاز قلمرو جدید میان امپراتوریهاست.
در این میانە بایستی اصلاحات و تغییراتی صورت بگیرد و در این تغییرات، عدەای از دولتهای منطقەای در خاورمیانە متضرر خواهند شد. از جملە ایران – عراق- یمن – سوریە- ترکیە و افغانستان دوبارە دیزاین میشوند و شدت جنگ در این مناطق بیشتر خواهد بود. زیرا این مناطق بکلی ویران خواهند شد کە البتە شاید مناطقی مانند ترکیە کمتر متضرر شوند و شاید برخی مناطق بکلی بە تلی از خاکستر تبدیل شوند.
یک ضرب المثل روسی است که می گوید "کسی که از قبل خبر دارد، آماده تر است    و حاکمان این مناطق سرکوب شدە نیز آمادەی هرگونە جنگی شدەاند.
"جرج فردمن" نویسنده آمریکایی در کتابی با عنوان "صد سال آینده" به بررسی چالش های پیش روی جهان در یک قرن آینده پرداخته و در پیش بینی عجیبی وقوع جنگ جهانی سوم را در سال 2050 بین آمریکا با ترکیه و ژاپن محتمل دانسته است.
وى  در کتاب جدید خود  وقوع جنگ جهانی سوم را در سال 2050 پیش بینی کرده است.
وی در این کتاب سناریوی جنگ جهانی سوم را با توجه به تغییرات بنیادینی که در دهه های آتی در جهان رخ می دهد، کاملا متفاوت با دیگر جنگ ها دانسته است.
این نویسنده آمریکایی البته خسارت های بشری این جنگ را در مقایسه با دو جنگ جهانی گذشته بسیار محدود پیش بینی کرده است. وی با اشاره به افول قدرت روسیه، چین، فرانسه و آلمان، جنگ جهانی سوم را میان آمریکا با ژاپن و ترکیه دانسته است.
اما برخیها قبل از این پیشگویی کردە بودند" که هیچ گونه جنگ و یا درگیری، کره ی زمین را تهدید نمی کند و تنها جنگ هایی که به راه خواهد افتاد، جنگ های اقتصادی و اطلاعاتی خواهند بود. ولی مهمترین درگیری در عصر حاضر، جنگ بر سر تفکر انسان ها خواهد بود".
سوال اینجاست کە آیا هیچ تهدیدی وجود ندارد و جنگ حاضر، یک جنگ زرگری میان ابرقدرتها برای کسب بیشتر منابع مالی و یک جنگ اطلاعاتی است، یا واقعا جنگ جهانی شروع شدە است؟




جامانە: هێمای سەری کورد و هێمای بەرخودان و جیاکردنەوەی لە بێگانە

جامانە: هێمای سەری کورد و هێمای بەرخودان و جیاکردنەوەی لە بێگانە

 ARK

سەرەتا دەبێ بڵێین، ئەم نووسراوەیە بریتییە لە کۆکردنەوە و ڕێکخستنەوەی کۆمەڵە بابەتێک کە لە میدیاکاندا دانرابوون. دواتر هێندێک دیزاینی کوردانەی نوێمان ئامادە کردوە کە بۆ دۆخی سەربازی و گونجاندنیان لەگەڵ جلوبەرگی سەربازیی "ئەرتەشی ئازادی ڕۆژهەڵاتی کوردستان" بە پێویستمان زانیون.
 
یەکێک لە هێما بەرچاوەکانی چاندی نەتەوەیی کورد، کە بەشێکی دانەبڕاوە لە جل و بەرگی کوردی ئاخابانو یان جامانەیە. 
لە تەواوی نەتەوەکانی دونیا دا هیچ شتیکی بێ حیکمەت شکڵی نەگرتوە، واتە هەر هێمایەک چیرۆکێکی تایبەتی کلتوری نەتەوەکەی پێیە. 
بی‌گومان نەتەوەی ئێمەش یەکێک لەو نەتەوانەیە، کە بە داخەوە نە مێژووی نە وێژەی بە شێوەی نووسراوەی بەهێز نەنووسراوەتەوە. بەڵکوو بە شێوەی فیزیکی یان ئەدەبیاتی زارەکی ماوەتەوە.
لێرەدا ئاخابانوو (جامانە) شی دەکەینەوە.  
هەڵبەت لە لای کورد (رەشتی یان شەدە) یش بوونی هەیە. کە مەبەستی ئەم وتارە تەنیا باسکردن لە جامانەیە.
 لە روانگەی فیزیکەوە کاتێک چاو لە ئاخابانوو دەکەین، بێ‌گومان دوو رەنگ وەبەر چاو دەکەوێ کە دەست لە ملانی یەکتر دەنوێنن. ئەو دوو رەنگە بریتییە لە دوو رەنگی سپی و ڕەش. (لە ناو بادینان جامانەی رەنگی سوور و سپی هەیە “سوور بەڵەک” کە لێرە دا باس لەو ناکرێ و جامانەی کرمانجی لێکدانەوەی جیاوازی زمانەوانی و جوگڕافیایی و مێژوویی و هزری کۆمەڵایەتی پێویستە کە دەبێ پشت ببەستڕێ بە جیاوزیی کلتووری ئەو ناوچەیە واتە بادینان “بەحدینان،باشدینان”) لەگەڵ ناوچەکانیتر.

لە ناو عەڕەبیشدا هاوشێوەی ئاخابانووی کوردی هەیە، کە لە خاڵی گەورەتر و نێوانی زیاتری خاڵی رەش و سپی پێک هاتووە کە بە تەواوی جیاوازە و تەنانەت لە شیرازەشدا هیچ چەشنە پێوەندییەکی بە ئاخابانووی کوردییەوە نییە.
ئاخابانووی کوردی کە رەنگی سپی و رەشە(رەش‌بەڵەک، بەڵەک) لە جووت پێک هاتووە و لێرە دا رەنگی رەش هێمای پیاوە واتە ئاخا (بە پشت‌بەستن بە مێژووی شامانیزم و سەردەمی راوچییەتی)، رەنگی سپیش هێمای ژنە واتە بانوو.
لە کۆمەڵگای کوردی کاتێک ژن و پیاو شایی دەکەن و دەست دەگرن، بە رەش‌بەڵەک نێون دەبردرێ. کەوابوو شایی و رەش‌بەڵەک پێک هاتووە لە ژن و پیاو بە شێوازی بەشداری کردنی یەکسان کە بە هەمان ئاراستە خاڵە رەش و سپییەکانیش لە ئاخابانوو دا خۆی دەنوێنێ.
بۆ ئێستەی کۆمەڵگای کوردیش و تایبەت لە سەدەی ڕابردوو دا و سەرهەڵدانی شۆڕشە یەک لە دوای یەکەکانی کوردستان، وەکوو هێمایەکی شۆڕشگێڕی لە ناو پێشمەرگە و تێکۆشەرانی بزاڤی ئازادیخوازی نەتەوەی کورد، بە هەموو ئایدۆلۆژیایەکەوە وەکوو هێمای قارەمانەتی بە کار هێندراوە. هەر لە پێچانی برین و کفن کردن و مل‌پێچ و لە سەرکردن و هتد.
بەشداریکردنی رەنگ لە ئاخابانوو دا بە شێوەی یەکسان، کەش و هەوایەکی دەروونی وای خولقاندووە کە هەر دوو رەگەزی نێر و مێ بێ جیاوازی بە کاری دەهێنێ.
شێوازی گرێدانی ئاخابانوو پە پێی حآڵەتی خۆ کۆکردنەوەی پاراستن و ئارامی کۆمەڵگا و نەریتی جوگڕافیایی جیاوازە و هەر گرێیەک و لفکەیەکی فەلسەفەی تایبەت بە خۆی هەیە.
پێچ و کڵاوی ناوچەی موکریان-یش وێنەیەکی دیکەی جامانەیە.
لە ناوچەکانی کرماشان و لەکستان و لوڕستانیش سەرپێچی ڕەش وەک ڕەشتی هەیە.
تەنیانەت لە ناوچە لوڕ نشینەکاندا ژنانیش شێوە سەرپێچێکیان هاوشێوەی هەوری و ڕەشتی هەیە کە "گوڵوەنی" پێ ئەڵێن.

 لە خوارەوە هێندێک دیزاینی نوێی جامانەی نزیک لە جلوبەرگی سەربازی یەوە ئامادەکراون کە گرنگە بۆ بەجیهانیکردنی کلتوور و شوناسی کوردی کەڵکیلێوەربگرین.
جامانەی سەربازی:


-----------------------------
سەرچاوەکان:

“سووکە لەنگەرێک لە سەر فەلسەفەی ئاخابانوو یان جامانە یان جامەدان”  هادی عەزیزی

دەسنووسەکانی "پیاوە پیرەکە"   ئەمیر رۆژهەڵاتی

 

۱۳۹۴ فروردین ۱۰, دوشنبه

داعش یک جوان را سنگسار کرد

داعش یک جوان را سنگسار کرد


ARK

داعش در موسل دیروز و در ملآ عام یک جوان را بە بهانەی دیدن فیلم پورنو "سکسی" بە زنجیر کشید.
داعش کە در شقاوت و بیرحمی تا بحال بینظیر است و صدها جنایت در کارنامەی خویش دارد، دیروز و طی آمادەکاری و جمع آوری سنگ در خیابانهای موسل، یک نفر را کە بە تماشای فیلم پورنو نشستە بود، سنگسار نمود.
گوشەهای از جنایت در تصاویر دیدە میشود.



تهدید عجیب جمهوری اسلامی: حملە بە مکە و مدینە

تهدید عجیب جمهوری اسلامی: حملە بە مکە و مدینە 


ARK

سعدالله زارعى در گفتگو با سايت سپاه مطرح كرد/ احتمال حمله به مكه و مدينه وجود دارد.
سعدالله زارعى سرمقاله نويس روزنامه كيهان در گفتگو با سايت مشرق وابسته به سپاه پاسداران از امكان حمله به مكه و مدينه سخن گفت.
زارعى كه از برنامه ريزان سپاه پاسداران است، با اشاره به تحولات اخير يمن به سايت سپاه گفته است: "انصارالله توانمندی های قابل توجهی در عرصه نظامی دارد. 

کوه های مران در واقع مشرف است به مناطق حجاز از جمله طائف و مکه و مدینه، این موضوع به این معناست که انصارالله به راحتی قادر است ازکوه های مران، کاخ و عشرت کده های آل سعود را ویران کند. به همین صورت می تواند تهدیدهایی را متوجه مراکز نظامی آل سعود در مکه و مدینه بکند و اساسا شرایط عادی عربستان را که قلب عربستان در مکه و مدینه می تپد را مختل بکند. 


بنابراین کاری که امروز عربستان انجام داد قمار خطرناکی بود که می تواند تبعات ویرانگری برای این کشور داشته باشد. ".
وى تصريح كرده است كه "ايران بايد امكانات لازم را به يمن برساند.".

لازم بە ذکر است کە دشمنی دیرینەای میان جمهوری اسلامی و حکومت ڕیاض وجود دارد و ایران از تضعیف عربستان دست برنمیدارد و کماکان بر ادامەی دشمنی دیرینەی خویش استوار است.

جبهەی جدید كردستان در حال شكلگیری است



جبهەی جدید كردستان در حال شكلگیری است

ARK


در تابستان گذشتە قرار بر این شد،  کە بعضی از گروههای اپوزیسیون کردستانی همگام با "ارتش آزاد شرق کردستان" یک پلاتفورم جدید امضاء نمایند.
بعد از اینکە جنگ داعش در اواسط تابستان بە اوج خویش رسید، این امر یعنی تشکیل اتحادیە بحالت تعویق درآمد و بالاخرە در اواخر زمستان گذشتە بار دیگر این موضوع بە میان آمد کە بایستی این مهم، بە امر واقع تبدیل شود.
در واقع بعد از گذشت ٨ ماه، بار دیگر پلاتفورم تشکیل جبهەی کردستان شرقی بطور جدی مطرح شدە و در حال عملی شدن است.
اکنون "جبهەی آزادی شرق کردستان: کردستان ایران" فاز پایانی خویش را از سر میگذراند و تشکلهای شریک در این پلاتفورم در حال تکاپو برای تشکیل زیر ساختهای نظامی – سیاسی – اداری این جبهە هستند.

۱۳۹۴ فروردین ۹, یکشنبه

فاز جدید جنگ داعش: جنگ چالدران دوم

فاز جدید جنگ داعش: جنگ چالدران دوم

ARK


 ضمن هشدار مقام‌های جمهوری اسلامی در واکنش به مداخله عربستان در یمن، رئیس جمهور ترکیە نیز تهدید کرد، کە ساکت نخواهد نشست.

هشدار ترکیە بە ایران: ترکیه سلطه ایران بر منطقه خاورمیانه را تحمل نمی‌کند.

رییس جمهوری ترکیه با متهم کردن ایران به تلاش برای تسلط بر منطقه خاورمیانه گفته است که تلاش‌های تهران آنکارا، عربستان و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس را «به ستوه» آورده است.
ترکیه قبلا نیز حمایت خود را از حمله عربستان به شبه نظامیان شیعه حوثی‌ در یمن را اعلام کرده و از این گروه شبه نظامی و «حامیان خارجی» آن خواسته بود که اقدامات تهدیدآمیز خود علیه صلح و امنیت در منطقه را متوقف کنند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه روز پنجشنبه ششم فروردین در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که «ایران در تلاش برای تسلط بر منطقه است، آیا می‌شود این را تحمل کرد؟ این موضوع، ترکیه، عربستان و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس را به ستوه آورده است. این امر واقعا تحمل کردنی نیست و ایران باید متوجه این مسئله باشد».
جنگنده‌های عربستان و متحدین عربش از روز پنجشنبه اقدام به بمباران مواضع نیروهای شیعه حوثی در یمن کرده‌اند. این گروهع مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران است.

حوثی‌ها سپتامبر پارسال وارد صنعا، پایتخت یمن، شدند و عبدربه منصور هادی رییس جمهوری یمن را حبس خانگی کردند.
منصور هادی ماه گذشته موفق شد که از صنعا بگریزد و به شهر عدن در جنوب کشور پناهنده شود، اما اخیرا نیروهای حوثی اقدام به پیشروی به سوی مناطق جنوبی کرده و چندین منطقه جدید را به اشغال خود در آوردند.


اردوغان با اعلام اینکه وضعیت به درگیری فرقه‌ای کشیده شده است، از ایران خواست که دست از اقدامات خود بردارد.
وی گفت: «ایران باید دیدگاهش را تغییر دهد. ایران باید نیروهایش و هرچه که در یمن، سوریه و عراق دارد را بیرون بکشد و به تمامیت ارضی این کشور‌ها احترام بگذارد».
اظهارات رییس جمهوری ترکیه در حالی بیان می شود که وی قرار است به زودی از ایران دیدار کند و آن گونه که خبرگزاری فارس گزارش داده، برنامه سفر او به قوت خود باقی است.
مقامات ایران روز پنج شنبه خواهان توقف سریع عملیات نظامی عربستان در یمن شدند.
خبرگزاری رویترز در گزارش دیگری که روز پنج‌شنبه منتشر کرد خبر داد که آقای اردوغان و باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا درباره بحران یمن تلفنی با یکدیگر گفتوگو کرده‌اند.
شورای امنیت ملی آمریکا در حساب توئیتری خود گزارش داده که رهبران آمریکا و ترکیه همچنین موضوع مذاکرات هسته‌ای ایران و همکاری برای مبارزه با گروه خلافت اسلامی را نیز مورد بحث و تبادل نظر قرار داده‌اند.
----------------
منبع: رادیو فردا

۱۳۹۴ فروردین ۶, پنجشنبه

اولین درگیری میان پ.كا.كا و ارتش تركیە بعد از دو سال مذاکرە جدی



 اولین درگیری میان پ.كا.كا  و ارتش تركیە بعد از  دو سال مذاکرە جدی

ARK
ریاست  كل اركان ارتش تركیە  اعلام نمود: با توپ و خمپارە, مواضع پ.كا.كا را در كوهستانهای كردستان ترکیە بمباران كردە است.

ریاست اركان ارتش تركیە طی بیانیەای اعلام نمود: "سپاه تركیە  در مقابل بمباران حزب كارگران كردستان پ.كا.كا، شروع بە توپباران تلافی جویانە این مناطق نمودە است.

طبق اخبار آژانس خبری رویترز: "در منطقەی "داغلیجا" در استان هكاری از استانهای كردنشین تركیە، كە نزدیك مرز كردستان عراق است، درگیری میان ارتش ترك و گریلاهای پ.كا.كا روی دادە و این در حالیست كە  بعد از جریان آتش بست و پروسەی آشتی میان دولت و پ.کا.کا، این رویداد را یك حادثەی غیرقابل باور و  وقوع ارزیابی کردە و حتی عدەای آنرا جهت تخریب وضعیت رو بە رشد آشتی میان دولت و کردها ارزیابی میکنند.
قابل تامل است كە در پیام زمستانیی كە قبل از پیام نوروزی اوجالان ایراد گردید، رهبر زندانی پ.كا.كا اعلام نمود كە حزبش در یك كنگرە مسئلەی كنار گذاشتن مبارزەی مسلحانە را مورد بحث جدی قرار دهد و این عملیات اخیر ارتش ترک، واقعا مخرب و مشکوک بنظر میرسد.

اختراع یک روبات جنگی توسط نیروهای"حشد شعبی" عراقی

  اختراع یک روبات جنگی توسط نیروهای"حشد شعبی" عراقی  

  ARK


نیروهای "سرایا السلام" متعلق بە  میلیشیای صدر، جهت جنگ با نیروهای داعش یک روبات جنگی اختراع نمودەاند.
 در اینکە میزان کارایی این روبات چقدر است هنوز هیچ رکوردی معلومنشدە است ولی یکی از فرماندهان و سخنگوی امنی "حشد شعبی"  بنام یوسف کلابی گفتە است: یکی از نیروهای حشد شعبی یک روبات جنگندە بر ضد تروریستهای داعش درست کردە است.
کلابی همچنین بە سایت کردی "خندان"گفت: یک روبات عراقی برای مقابلە با داعش ساختە شدە و در آیندە نیز در جنگ با داعش مورد استفادە قرار میگیرد،"
طبق اخبار رسیدە، نیروهای حشد شعبی کە بیشتر اوقات بعلت نابسامانی نیروها و بی تجربگیشان در جنگ، یک سلسلە شکست متوالی را از داعش در کارنامەی خویش دارند میخواهند بە هر شیوەی ممکنی کە شدە انگیزەی نیروهایشان را در جنگ بالا ببرند و بە همین منظور از تمامی استعدادهای موجود در عراق و منطقە خواستەاند کە بە آنان در جهت دسترسی بە وسایل جنگی جدید و روباتیک کمک کنند.
اما اینطرف قضیە نیز جای بحث است کە امکان اینکە ایرانیها و نیروهای سپاه قدس جهت جنگ روانی با داعش و با استفادە از اسباب بازیهای پیشرفتەی خارجی یک سری ابزار جنگی ساختە باشند، گمانهای زیادی را برانگیختەاند.
شایان ذکر است کە نیروهای متعدد شیعە و "حشد شعبی یا بسیج مردمی" با همکاری سپاه پاسداران ایران مدتیست در جبهەی تازە متوقف شدەی تکریت در جنگ با داعش هستند و کشتەهای بیشماری هم دادەاند و این در حالیست کە قاسم سلیمانی خود را مهیا کردە بود کە ظرف ٢٤ ساعت کل مناطق زیر دست داعش را پاکسازی کردە و جنگ را بە دروازەهای موصل خواهد برد. اما حال جنگ در آن حوالی متوقف شدە است.



خه‌ندان- علی‌ ناجی‌

۱۳۹۴ فروردین ۵, چهارشنبه

ئێران: لە سێدارەدانی ١٠٠٠ کەس لە ماوەی ١٥ مانگدا


ئێران: لە سێدارەدانی ١٠٠٠ کەس لە ماوەی ١٥ مانگدا


 ARK


بەپێی راپۆرتی نوێنەری تایبەتی نەتەوەیەكگرتوەكان  بۆ كاروباری مافەكانی مرۆڤ ئێران لەماوەی 15 مانگی رابردوودا زیاتر لە هەزار كەسی لەسێدارە داوە.

ئەحمەد شەهید، نوێنەری تایبەتی نەتەوەیەكگرتوەكان بۆ كاروباری مافەكانی مرۆڤ لە ئێران لە راپۆرتێكدا باسی لەوەكردووە، ساڵی 2014 حكومەتی تاران سزای لەسێدارەدانی بەسەر 753 كەس جێبەجێ كردووە.
هەر بە پێی راپۆرتەكە 13 كەس كە تەمەنیان لە ژێر 18 ساڵەوە بوون، لەسێدارەدراون، ئەوەش بەپێچەوانەی یاسا نێودەوڵەتیەكانە.
لەراپۆرتەكەی نوێنەری نەتەوەیەكگرتوەكاندا ئاماژە بۆ ئەوەشكراوە، كە لە 10 هەفتەی سەرەتای ئەمساڵدا 252 كەس لە ئێران سزای لەسێدارەدانیان بەسەردا جێبەجێ كراوە.
...........................
نەوا

فراخوان ارتش آزاد: تشكیل دولت موقت در تبعید



فراخوان ارتش آزاد: تشكیل دولت موقت در تبعید


ARK


برای جمهوری اسلامی خوابهای بسیاری تدارك دیدەاند و امكان ماندگاری آن تا دهەی آیندە ضعیف است.
سوال مهمی كە همیشە یقەی همەی تشكل و سازمانهای سیاسی و گریبان محللین سیاسی و اندیشمندان دوراندیش را میچسبد اینست:

سیمای ایران بعد جمهوری اسلامی چگونەخواهد شد؟

در این میان لازم میبینیم كە بە اختصار سیاست طیفهای گوناگون و متنوع اپوزیسیون جمهوری اسلامی را تشریح كنیم.

1-       ملیگرایان محلی
یعنی ملیگرایانی كە احزاب محلی و ملل و تنوعات تحت ستم ایران تشكیل میدهند.
این طیف وسیع كە شامل كلیەی احزاب و اپوزیسیون محلی ملل تحت ستم حكومتهای گوناگون تاریخی ایران هستند، كە تا بە امروز بە هیچوجە و هیچوقت – مگر بصورت تاكتیكی و در مراحلی كە حكومت مرگزی در معرض ضعف بودە - وگرنە بە احقاق حقوق معوقەی آنان توجە نشدە است و خیلی از آنان در حال حاضر از اپوزیسیون سرتاسری قویترند.
این احزاب و سازمانها بە علت عدم شفافیت در سیاستهای احزاب و گروههای سرتاسری و خود حكومتهای دیكتاتور قبلی و كنونی، اعتمادی بە حكومت مشترك ندارند و حقیقتا بعلت سیاستهای تمامیت خواهانە و زورگوییها و تجاوز گروههای تمركزگرا و همسویی آنان با سیاستهای حاكمان در امر سركوب ملل و تنوعات تحت ستم، در یك وضعیت جدید دست و پا میزنند.
عدم وجود تضمین قانونی – اخلاقی در سیاست شیونیستی گروههای سرتاسری، آنانرا بسوی پارەپارەكردن ایران سوق میدهد و نیك میدانند كە ایران آیندە اگر بر پایەی تمامیت خواهی احزاب سرتاسری و دمكراسیخواهی ملل تحت ستم ادارەشود، سیستمی مانند عراق و افغانستان جدید بە انتظار ما نشستەاست.
2-       پارنفارسهای تمركزگرا
این طیف نیز شامل كلیەی احزاب و گروههاییست كە هیچ عقیدەای بە احقاق حقوق گروههای ملی غیر فارس ندارند و با خود نیز درگیرند كە چگونە با ملل بیداری كە سالیان زیادیست درگیر این مسئلە هستند كە حق تعیین سرنوشت خویش را كسب نمودە و در ادارەی مناطق خویش، خود رهبر و سرور و دخیل باشند و دارای حكومتهای محلی خویش باشند، کنار آمدە و رفتار صحیحی داشتە باشند.
در حقیقت این طیف خود – محور و مغرور عاقبت باعث فروپاشی جغرافیای ایران میشوند و سیاستهای آنان، ملل تحت ستم را وادار بە اخذ تصمیماتی -  از قبیل عدم تشكیل یك حكومت مشترك با فارسها و عدم تشكیل امپراتوری دمكراتیك جدید - خواهد نمود.
3-       دمكراتهای تمركزگرا
در میان آندستە از اپوزیسیون سرتاسری، دستەای نیز علاقمند حفظ ایران و تشكیل یك حكومت دمكراتیك متنوع هستند كە افسار حكومت همچنان در دست فارسها بماند و آنان نیز بتوانند كم كم با سیاستهایی مانند سیاست نوری مالكی در عراق، حكومت و اقلیتهای ملی منطقەای را تحت كنترل دائم خویش درأورند.
بگور كلی اینان نیز هدفشان علاج موقت و تجویز مسكن بجای درمان كلی موضوعات است.
در این طیف، حتی گروههای تمامیت خواه هم حضور پررنگی دارند و با سیاستهای شیونیستی پشت پردەی تحت عنوان "مشروطە خواهی" و "سلطنت طلبی مشروط و لیبرال" جای پایی برای خویش باز نمودەاند.
4-       - انترناسیونالیستها
در این طیف نیز دو گروە كاملا متضاد حضور دارند.
گروە اول را چپها تشكیل میدهند كە بعد از سركار آمدن جمهوری اسلامی، صدها گروە چپ سنتی و مدرن و دمكرات با انشعابات متعدد حضور دارند و هیچ حقی برای تنوعات ملی - محلی قایل نیستند و حتی در پارەای اوقات در قالب شیونیسم فارسی، گفتمان چپی خویش را تعریف نمودەاند و خیمەی جبهەی جنگ خویش را در مقابل ملیگراهای محلی برپا داشتەاند.
گروە دوم را اسلامگراهای پان شیعی و پان سوننی، تشكیل میدهند كە از جانب خود جمهوری اسلامی و عربستان و قطر و امارات متحدە عربی كنترل و هدایت میشوند.
اینان نیز در آیندە میتوانند خطرات امنیتی زیادی برای همگی ایجاد کنند.

در میان این چهار طیف، میشود گفت كە هیچ جریان كارسازی كە بتواند این شیشەی ترك خوردەی تاریخی را بهم وصل كند وجود ندارد و تمامی جبهەها و تشكلهای سرتاسری از ایجاد اتحاد سرتاسری عاجزند.

در پایان بە یك راهكار جدید اكتفا میكنیم، امید كە بتواند نقطەی عطفی در تاریخ مبارزاتی ما بر ضد جمهوری اسلامی و تمامیت خواهیهای مخرب اپوزیسیون سرتاسری ایجاد نماید.

1-       اعتمادسازی
2-       شفاف سازی
3-       انعقاد پرتوكلهای دارای ضمانت قانونی بین المللی
4-       تشكیل یك جبهەی متحد بر علیە جمهوری اسلامی
5-       تشكیل یك رهبری متكثر و تشكیل دولت موقت
6-       تشكیل یك ارتش آزاد سرتاسری با حفظ احترام بە حریم ارتشهای اقلیمهای چندگانەی ملی

امید كە بتوانیم - قبل از وقوع هرگونە اتفاق ناگواری كە باعث وقوع جنگ داخلی مجدد شود - بە یك راه چارەی واقعی دست پیدا كنیم.
حالا سوال اینجاست:
این کشتی هزار سکان را چە کسانی باید ادارە کنند؟
آیا از همین حالا لازم نیست مقدمات این کار فراهم آید؟

۱۳۹۴ فروردین ۴, سه‌شنبه

تەرمی کچێکی کوردی ماکۆیی پاش ڕفاندن و دەستدرێژی دۆزرایەوە.

تەرمی کچێکی کوردی ماکۆیی پاش ڕفاندن و دەستدرێژی دۆزرایەوە.

ARK

 
دیاردەی ڕفاندنی کچان و خوێندکارانی زانکۆکانی ورمێ و کچان لە ڕۆژهەڵاتی کوردستان، خەریکە پەرە دەگرێت و لە پارێزگای ورمێ ڕێژەکەی لەسەرووی هەموو پارێزگا کوردەکانە.
لەم ڕۆژانەدا، کچێکی کوردی خه‌لکی ماکو، که‌ له‌ سه‌لماس ده‌یخوێند، له‌لایه‌ن که‌سانی نه‌ناسراوه‌وه‌، رفێندراوه‌ و له‌دوای ده‌ستدرێژی جه‌سته‌یی ده‌کوژرێت.
به‌ پێی زانیارییه‌کان، ته‌رمی کچێک به‌ ناوی مه‌هناز قه‌ندکانلو، دوو رۆژ له‌مه‌وبه‌ر له‌سه‌ر شه‌قامێکی شاری سه‌لماس دۆزراوه‌ته‌وه‌.
قه‌ندکانلو خه‌لکی ماکویه‌ و له‌ شاری سه‌لماس ده‌یخۆێند. له‌ کاتی خۆێندنه‌که‌یدا، له‌لایه‌ن دوو که‌سه‌وه‌ که‌ بانگه‌شه‌ ده‌کرێت برای یه‌کترن، ده‌رفێندرێت و ده‌ستدرێژی لێده‌کرێت و ده‌کوژرێت.